Про коронавірус

Про коронавірус

Коронавірус у світі

На сьогодні слово "коронавірус", мабуть, найпопулярніше. Ми говоримо про це, часто навіть не розуміючи, що за собою несе це поняття. Люди в паніці. Давайте ж разом визначимося що це за такий вірус і як треба поводитися.
Коронавірусна інфекція, офіційна назва якій COVID - 19 - це інфекційне захворювання, викликане новим коронавірусом, який раніше у людей не виявлявся. Уперше про цю інфекцію заговорили в грудні 2019 року, коли була виявлена пневмонія невідомого походження у місцевих жителів провінції Хубэй центрального Китаю. Оскільки вірус дуже швидко поширювався і не мав методів лікування, вже 30 січня 2020 спалах коронавіруса був визнаний надзвичайною ситуацією. Поширення не вдалося стримати у рамках Китаю і 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я визнала пандемію. Центром стала Європа.

Коронавірус в Україні

Україну так само не обійшов COVID - 19. Ми зіткнулися з тим, що люди не готові навіть морально до інформації. Населення не сприймає адекватно інформацію про події, що відбуваються. Хтось скуповує в магазині гречку, хтось закривається удома і дотримується усіх рекомендацій. Багато хто, навпаки, продовжує робити вигляд, що нічого не відбувається, виходять в парк з дітьми і смажать на природі шашлики. Але давайте подивимося на досвід інших країн, ситуація в яких в сотні разів гірше за нашу. Може прийшов час повчитися на чужих помилках і не допускати таких же своїх?
Лідируючими країнами у світі по числу хворих коронавірусом у світі являється США, Італія і Китай. Що об'єднує ці країни? Чому географія така велика. Все тому, що люди не обмежили пересування між країнами. Хтось заражений з Китаю прилетів в США, хтось в Італію, а потім і в Україну. Поза сумнівом, ми не можемо відмовитися від своїх громадян і повинні приймати усіх, хто повертається до себе додому. Але як віднестися до тих, хто поїхав в осередки зараження вже в період пандемії?

Коронавірус в Києві

На жаль, на сьогодні, Київ є одним з найбільш "заражених" міст в Україні. Можливо, це пов'язаних з великою кількістю людей, можливо з тим, що саме через аеропорт Києва поверталися люди зі всього світу. Але ми повинні зробити все, щоб кількість інфікованих з кожним днем зменшувалося, а не росло. Ми можемо захистити себе самі.

Що робити?

Передусім давайте залишимо паніку. Не треба бігти в магазин і купувати те, що попадеться під руку. У країні немає продовольчого колапсу. Усі продуктові магазини відкриті, постачання здійснюються регулярно. Часто мийте руки і не тріть ними слизові оболонки. Вірус, який може знаходиться на руках не витримує спиртосодержащих засобів і мила.
Тримайте дистанцію. Звичайно, вихід в магазин за продуктами неминучий. Виходьте по одній людині з сім'ї і тримайтеся на відстані 1 метра від інших людей, особливо у яких є ознаки кашлю і нежиті.
Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни. Не чхайте в долоньки, прикривайтеся ліктем у такому разі. Не дозволяйте мікробам потрапляти на ваші руки. Але у будь-якому випадку відразу обробляйте руки спиртосодержащим засобом. Носіть маски, міняючи її кожних 2 години. Ви можете не знати про наявність вірусу у вашому організмі, маска допоможе не передати цей вірус таким, що оточує. Якщо все-таки ви помітили у себе перші симптоми, такі як підвищена температура, кашель і випробовуєте тяжкість при диханні, терміново звертайтеся до лікаря.

Чим зайняти себе в період карантину?

Передусім треба розуміти, що карантин - це не канікули, а вимушені запобіжні заходи. Нас просять залишатися удома для того, щоб цим вірусом не захворіла одночасно така кількість людей, з якою не впорається наша медична система. Ми самі можемо зупинити поширення COVID - 19, просто залишаючись удома. Цей відмінний час для того, щоб побути і поспілкуватися з сім'єю, шанувати книги, зайнятися спортом. Життя не зупиняється. Карантин закінчиться, і ми повернемося до нормального життя. А для того, щоб час будинку проводити був смачніший, ми продовжуємо працювати і пекти ваші улюблені осетинські піроги. Ми дотримуємося усіх правил гігієни. Ми допоможемо вам не виходити з будинку. Просто зайдіть на наш сайт і зробіть замовлення на ваш улюблений пиріг і наша служба доставки привезе його до вас прямо з печі. При замовленні від 250 грн доставка безкоштовна. Будьте здорові!