Історія осетинських пирогів

Ми обожнюємо осетинські пироги, їмо їх та, як найчастіше буває, навіть не замислюємося як ця доставлена найсмачніша їжа з’явилася. До речі, якщо ви хочете спробувати смакоту, ви не знайдете кращої пекарні, ніж наша у столиці - це підтверджується багатьма відгуками та сертифікатами, а також роками нашої успішної роботи.

Отож, може здатися, що історія виникнення пирогів не цікава, адже вони виглядають так просто і плоско, нічого особливого: тісто, сир постійно кладуть, за винятком рідкісних випадків, у м'ясні версії, бувають і з  солодкою начинкою. 

Логічне походження

Ви знали, що осетинські пироги з’явилися аж в XII-XIV століттях? Ні? Не переймайтесь, зараз все розкажемо. 
Історія походження осетинського пирога з точки зору логіки.
Насправді спосіб приготування, форма має логічне пояснення.
Історія осетинських пиріжків починається з початку татаро-монгольської процесії - це було в XII-XIV століттях - алани, корінні племена, вигнані з власних територій у Північну Осетію. Гірські місця, де вони потім оселилися, не були родючими та багатими врожаями. З їжею було досить складно, довелося шукати способи приготування смачного, корисного та не дорогого. Потім вони почали робити цей дивовижний шедевр випічки, композиція спочатку складалася з овочів, вівса, зернових продуктів та інших, які можна було видобувати тоді в горах. А зараз ми з легкістю можемо замовити осетинські пироги, адже у нас доступна доставка по всьому Києву,  а раніше  це була досить клопітка робота:  люди  витрачали   багато часу і сил для  приготування. 

Мало хто замислюється над історією осетинського пирога: чому він виглядає так, хто його вигадав, як це змінило свій вигляд з часом. Осетинці жили в горах, де особливо цінували пшеницю і через постійну нестачу зерна, пиріжки робили дуже тонкими, щоб заощадити. З часом з'явилася традиція робити осетинський пиріг з найтоншого шару тіста. Завдяки багатому розмаїттю інших інгредієнтів, наприклад, вирощуванню корів, овець та інших худоби та птиці давали м’ясо, з’явилися нові варіації. В Україні  було багато пшениці, чого не можна сказати про продукти для начинки, тому ми можемо спостерігати значну різницю у формі .

А на Північному Кавказі пироги з  фруктовою начинкою  не прижилися, рецепти осетинських фруктових пирогів не такі розвинені, як випічка з сиром та буряком. Їх було в достатку, домогосподарки імпровізували, вигадуючи смачні страви. Сьогодні ми можемо не відмовляти собі в насолоді поласувати різними видами пирогів з нашої пекарні . 

А ви знали що традиційно дріжджі, яйця, кефір не використовували через кочовий спосіб життя. Зараз їх успішно використовують для виготовлення пиріжків. Це певне відхилення від давніх традицій приготування їжі, така зміна не робить осетинський пиріг  несмачним, скоріше, багатьом він подобається  ще більше. 

Це історія осетинського пирога. Минали часи, осетинці спускалися з гір і осідали на рівнинах, а самі мешканці розселяються по всьому світу. В Осетії ця страва є найважливішою; без неї  не проводиться жодного свята.

Якщо ви живете в Києві, ви можете поласувати пирогами та  розповісти відомі вам  історії про приготування та виникнення осетинського пирога  в нашій пекарні.

Ми чекаємо на тебе)