Вівсяне печиво, або як воно набуло такої популярності

Вівсяне печиво, або як воно набуло такої популярності
Ні з чим не можна сплутати той смак дитинства, який відмінно поєднується з сучасністю – гарячий чай з вівсяним печивом. Цю солодкість обожнюють не тільки на території України, вівсяне печиво давно стало улюбленцем у багатьох країнах світу, починаючи з Америки, закінчуючи Австралією. Цікаво, чому ж воно таке популярне? Наша команда розібралася в цьому питанні та готова поділитися з вами дуже цікавими фактами.
Звідки з'явився овес?
Перш ніж розбирати питання популярності печива, варто залізти глибше в історію створення.
Мало хто знає, але овес вже був культом ще до нашої ери. Почав він свій шлях з Монголії й північних провінцій Китаю. Але, цікаво те, що археологи виявили овес ще в гробницях стародавніх греків. Через те, що овес досить добре приживається на різних місцях і йому зовсім не страшний холод, то його вирощували в основному на півночі. Греки й римляни вважали за краще подавати овес виключно як корм для тварин, а ось племена німців любили додавати овес у свій раціон.
На території України цей дивовижний продукт з'явився вже в 7 столітті. Овес дуже добре вживали до появи в містах пшениці.
Як з'явилося печиво з вівса?
Навіть зараз йдуть постійні суперечки на тему того, хто ж першим приготував печиво, можливо американці, німці, або, може, вівсяне печиво з'явилося спершу в слов'ян. Але офіційно рецепт цієї вкусновти вперше знайшли в кулінарній книзі чимало відомої американки. Він був досить простим, це і приваблювало домогосподарок.
Відомо також те, що вівсяне печиво робили задовго до видання цієї кулінарної книги. Тоді в нього ще додавали родзинки, горіхи, патоку, корицю і навіть імбир. Але так, як вперше опублікований був в Північній Америці – це і вважається батьківщиною. До речі, день народження вівсяного печива відзначають 30 квітня.
Значення вівсяного печива
Вівсяне печиво – це не простий десерт, а ціла традиційна страва. Наприклад, в Австралії – це національна гордість. Під час війни, солдати Австралії постійно брали з собою в дорогу дуже смачне вівсяне печиво. Адже воно досить довго зберігалося, мало незабутній смак, було шалено ситним і нагадувало солдатам про батьківщину.
У складі того самого вівсяного печива була також і кокосова стружка, і навіть пшеничне борошно для ситості. Також часто додавали цедру лимона і цукор. Час ішов швидко, печиво ставало шалено твердим. Перш ніж з'їсти, солдати спочатку кидали його в гаряче молоко.
З чим можна їсти вівсяне печиво?
Вже давно стало традицією вживати вівсяне печиво з молоком або чаєм. Але потрібно йти в ногу з часом і куштувати нове поєднанні смаків. Радимо вам скористатися можливістю, не втрачаючи часу подзвонити в нашу пекарню і замовити найсмачніші, оздоровчі морси нашого виробництва. На сайті ви можете вибрати той найідеальніший для вас смак. Адже різноманітність видів не може не радувати.
Також до знаменитих морсів нашої пекарні ви можете замовити найсоковитіші осетинські пироги в Києві. Тільки у нас ви зможете насолодитися ідеальним традиційним смаком. Доставка осетинських пирогів здійснюється по всьому Києву.