Така смачна та ароматна м`ята

Така смачна та ароматна м`ята
М'ята — це дуже популярна рослина в наших краях, але наші знання про неї звужуються до льодяників та гумок з м'ятним смаком. Насправді ж, вона має широченний спектр застосування, про який ми навіть не здогадуємось, але спробуємо зараз розібратися. Вирощена вона була в Англії і вже звідти була поширена по всьому світу, добралась вона і до України та набула масштабного вжитку десятки років назад.

 У кулінарії

Саме в цій галузі ця рослина отримала найбільшу вживаність. Її додають до соків, компотів, чаїв, використовують в консервації, а також декорують нею страви, особливо випічку. Вона надає нотку свіжості та неймовірний аромат будь-якому блюду.

У медицині

Всім нам знайомі заспокійливі властивості м'яти, але мало хто знає, що вона позитивно впливає не лише на нервову систему, а й на інші органи та процеси в нашому організмі. Перш за все, це шлунок, печінка, кишечник. Ця трава чудово допомагає у боротьбі з кишковими коліками та спазмами шлунку. Також вона є одним із складників у льодяниках проти укачування, нудоти та запаморочення.

Чоловіча сила

Так як м'ята — це чоловіча трава, вона сприятливо впливає на чоловічу силу. В давнину люди вірили, що саме ця рослина робить чоловіків безстрашними та сильними.

Засіб від спеки

М’ята  володіє універсальними освіжаючим та тонізуючим ефектами, тому вона прекрасно підходить у боротьбі з палючою спекою. Якщо ви поставите у своїй кімнаті склянку з м'ятною водою, то  ви будете краще спати та почуватиметесь бадьорішими вранці.

У косметології

Знаючи дивовижні властивості цієї рослини, косметологи не змогли її оминути і знайшли їй безліч застосувань у своїй галузі. Витяжка з цієї рослини додається в крема, шампуні, бальзами, тощо. Її компоненти активно боряться з прищами на шкірі та чинять заспокійливий антисептичний ефект. Також, завдяки своєму протизапальному, антибактеріальному ефекту м'яту застосовують при укусах комарів.

Для схуднення

Унікальна можливість м'яти поглинати ферменти з їжі і переробляти їх в енергію сприяє покращенню метаболізму та допомагає людям худнути. Існує навіть спеціальний напій з додаванням м’яти, випиваючи його натщесерце щодня, ви зможете не лише схуднути, а й покращити стан свого здоров'я. Це так звана вода Сассі, названа в честь дієтолога, яка її придумала. До її складу входить очищена вода, лимон та огірок середнього розміру, корінь імбиру та свіжа м'ята.

Сподіваємось, ми допомогли вам подивитись на цю рослину по-новому і відкрити для себе її нові властивості та можливості застосування. Ми у пекарні Три Пироги також досить часто використовуємо листки м'яти, особливо для подачі наших солодких пирогів. Наша пирогова пропонує також не лише солодкі пироги, а й осетинські пироги з сирною та м'ясною начинками. Ми працюємо по всьому Києву, тож вам доступна доставка осетинських пирогів у будь-який його район. Не відмовляйте собі у смачненькому, а краще побалуйте себе свіжим смачним пирогом та чайком з м’ятою. Адже ж так приємно, коли надворі холод, бути вдома та насолоджуватися улюбленими речами.