Випічка у дитячому харчуванні

Дитячий організм відрізняється від дорослого. Так як діти витрачають набагато більше енергії, то щоб її поповнити їм потрібно отримувати й більше калорій. Бажано щоб ці калорії дитина отримувала з якісних та свіжих продуктів.
Існує кілька принципів правильного харчування:
- по-перше, це збалансованість. Дитина повинна щодня харчуватися так, щоб отримувати поживні речовини: білки, жири, вуглеводи та мікроелементи у необхідній кількості.
- по-друге, дотримуйтесь режиму харчування. Звичка їсти в один і той же час не лише дисциплінує організм, а й покращує травлення. В ідеалі в дитини повинно бути 5 прийомів їжі, з яких три — основних і два перекуси. Варто подбати, щоб перекус не складався з солодощів чи іншої не дуже корисної їжі. Уникайте вживання дитиною газованих напоїв.
- по-третє, важливо також, щоб меню дитини було різноманітними, яке б включало в себе всі поживні речовини, необхідні для нормального функціонування всього організму. Молочні продукти, крупи, фрукти та овочі повинні бути в раціоні обов'язково кожного дня; риба — 1 або 2 рази на тиждень; сир та біле м'ясо — 2-3 рази на тиждень; бобові — це унікальний продукт, що містить в собі величезну кількість вітамінів та мікроелементів, тому їх також варто вживати в їжу хоча б раз на тиждень.
- по-четверте, не рекомендується пропускати сніданок. Взагалі, цей прийом їжі  є найголовнішим протягом дня, він насичує нас енергією та запускає в роботу весь організм.

То як щодо випічки?

Взагалі їжа — це завжди відповідально, адже ми те, що ми їмо, тому потрібно ще з дитинства закладати основи здорового харчування. Якщо з вищезгаданими продуктами все зрозуміло, то, наприклад, з такою їжею як випічка у матусь часто виникають питання. В основному їх турбує яку та з якого віку можна хлібобулочні вироби дитині.
Хоча хліб і прийнято вважати дуже калорійним продуктом, все ж окрім кілоджоулів у ньому міститься також багато корисних речовин таких як, фосфор, магній, залізо. Тому не варто нехтувати такими виробами, а вже з семи місяців можна познайомити дитину з її першим суха риком, але будьте обережні, робіть це обов'язково під наглядом дорослого. Порція хліба в такому місяці повинна бути в 3-4 грами і поступово збільшуватися.
Прісне печиво, сушку та хліб краще давати дітям після досягнення ними одного року. Подібні вироби повинні займати 60-80 грам у щоденному раціоні дитини.
Звичайно було добре якщо б ви готували випічку вдома. Але якщо у вас немає часу, а ви хочете давати своїй дитині лише найсмачніше та найкорисніше, то скористайтеся випічкою від пекарні Три Пироги. Наша пекарня спеціалізується на сирних, м'ясних, вегетаріанських та солодких пирогах, які випікаються лише з високоякісних продуктів. Ви можете з легкістю замовити сирний пиріг і бути впевненим, що даєте своїй дитині якісний продукт. А так як, випічка, де міститься творог є не лише поживною, а й дуже корисною, то вона також наявна у нашому асортименті. До того ж вас приємно порадує ціна на осетинські пироги нашої пекарні та терміни доставки.