Що можна зробити з цедри лимона?

Що можна зробити з цедри лимона?
У багатьох в холодильнику лежить лимон, який, на жаль, втратив уже з роками свої смакові властивості. Але не поспішайте його викидати. Насправді цедра лимона – це досить універсальна річ. З неї можна не тільки виготовити мармелад, але і привести всю кухню в ідеальний порядок. Цей інгредієнт, здається, має супер необмежені можливості. Цедру лимона часто додають в тісто, крем, сир.
Перш ніж поговорити про правила зберігання цього плоду, варто згадати, що сам лимон вміщує в собі величезну кількість вітаміну С і, звичайно ж, антиоксидантів. Важливий момент, якщо ви використовуєте цедру лимона, то намагайтеся дуже бережно зрізати, не чіпаючи білий гіркий шар.
Як правильно зберігати цедру лимона?
Існує лише два правильних і точно надійних способи зберігання: сушка і заморожування.
Сушка
Для цього вам просто потрібно зрізати цедру і розкласти її на папері. Можна папір покласти на підвіконня. Якщо це літо, то достатньо всього від 2 до 4 днів для сушки. Також можна на багато прискорити цей процес. Помістіть цедру лимона в духовку. Для сушіння знадобиться 20-30 хвилин. Головне розкласти цедру зрізом вниз. Сушена шкірка лимона додасть індивідуальний смак будь-якої страви.
Замороження
Часто для рецептів потрібно лише трохи цедри, а решту багатства доводиться викидати. Але навіщо, якщо можна все добре заморозити й використовувати через час. Цедру можна розкласти по формах для льоду і залити рослинною олією. Також можна заморозити в пакеті.
Як можна використовувати шкірку лимона?
Можна приготувати дуже смачний і недорогий мармелад. Для цього вам потрібно всього 4 апельсини, приблизно 700 грамів цукру, можна трохи більше, 2 літри води та 4 лимони. Бережно зріжте шкірку в цитрусових, щоб не зачепити білий гіркий шар і наріжте все соломкою. Видавіть сік з апельсина і лимона, і залийте все водою, додаючи подрібнену шкірку. М'якуш викидати не потрібно. Оберніть її в марлю і занурте в рідину. Приберіть все в холодильник на добу. Пізніше поставте все на вогонь і варіть до тих пір, поки шкірка не буде безбарвною. Тепер можна прибирати мішечок, і додавати цукор. Варіть, поки мармелад не загусне.
А якщо вам хочеться солоденького, але часу немає робити мармелад – заходите на наш сайт і обирайте найсмачніші солодкі осетинські пироги в Києві. Соковиті, ситні та незвичайно ароматні пироги не залишать вас байдужими. Також у нас є осетинські пироги з м'ясом, рибою, сиром, навіть вегетаріанські. Забрати замовлення можна самостійно, але краще і швидше буд оформити нашою службою доставки. Осетинські пироги приїдуть до вас в будь-яку частину Києва.
Цедра для кухні
Мало хто знає, але цедрою лимона можна почистити кухонні поверхні та навіть вікна. Для цього потрібно змішати оцет і цедру лимона і залишити все на 2 тижні. Пізніше візьміть рідину і перелийте в розпилювач. Долийте води і ретельно все перемішайте. Ось у вас тепер є повністю натуральний засіб