Досі необхідний вітамін "С"

Ми кожен день чуємо про вітамін С, його важливість та необхідність. Цей вітамін поряд з нами весь період існування людства. Давайте поміркуємо, чи дійсно він такий важливий? Необхідність винайдення вітаміну С у 1930-х роках була величезною. Сотні моряків страждали на надзвичайно небезпечну для того часу цингу, яка руйнувала їх організм у подорожах. Саме тому в 1932 році вчений Чарльз Глен Кінг виділив цю речовину. Далі відбувались дослідження необхідності вітаміну С в якості профілактики застуди, які згодом були підтверджені науковим шляхом. Вітамін С у великій кількості міститься у грейпфруті, буряку, лимоні, малині, ківі, апельсині, бузині та печінці. Надзвичайно великий вміст цього вітаміну у хріні, який варто натирати на оцет, бо кислота зберігає вітамін С. З тієї ж причини кисла капуста тривалий час зберігає вміст вітаміну С.
Вітамін С, на жаль, легко руйнується під дією світла та повітря, для цього ми радимо не вимочувати овочі та фрукти у воді та не зберігати їх у холодильнику відкритими більше ніж 2-3 доби. На жаль, в організмі людини цей вітамін не синтезується, тому варто слідкувати та своєчасно вживати його у вигляді біодобавок або разом із продуктами, які його містять. До речі, величезний вміст вітаміну С у шипшині.
Скільки вітаміну необхідно?
Зараз, як і раніше, важливо вживати цей вітамін. Офіційна медицина рекомендує вживати близько 100 мг на добу, але один Нобелівський лауреат вживав на добу 18000 мг та дожив до 93 років! Але не спішіть вживати його так багато! У чутливих людей це може призвести до каменів у нирках, а у звичайних - майже напевно розлад шлунку. Проте особливу потребу у вітаміні С мають люди похилого віку та курці, адже одна цигарка руйнує 25 мг цього вітаміну. Звісно, життєво необхідний він для усіх. Особливо варто вживати його після хвороби, це допоможе організму відновитися, а вживання вітаміну С коли Ви відчуваєте, що ось-ось захворієте, дає певну гарантію, що хвороба не зможе до Вас причепитись, або ж пройде дуже швидко і легко. Якщо Ви турбуєтесь про власне здоров'я, запитайте у лікаря, чи варто Вам приймати вітаміни. Ми не рекомендуємо займатись самолікуванням та вживати вітаміни та біодобавки без призначення лікаря, це може бути шкідливо.Вітамін С, на жаль, легко руйнується під дією світла та повітря, для цього ми радимо не вимочувати овочі та фрукти у воді та не зберігати їх у холодильнику відкритими більше ніж 2-3 доби. На жаль, в організмі людини цей вітамін не синтезується, тому варто слідкувати та своєчасно вживати його у вигляді біодобавок або разом із продуктами, які його містять. До речі, величезний вміст вітаміну С у шипшині.