Доставка їжі в Києві VS українська кухня в школах

Доставка їжі в Києві VS українська кухня в школах
Чим харчуються наші діти в школі? Згідно із законом учні початкових класів мають право на сніданок, обід і полуденок за рахунок держави. Так, далеко не всі батьки довіряють годівлю своїх безцінних чад шкільним столовской кухарки, і не без причини - занадто довгий час шкільна їдальня була мало не кошмаром учнів. Діти і без того досить вибагливі в плані їжі, а коли вона виглядає невиразно і на смак не представляє з себе нічого видатного, то кошти, які виділяються на харчування школярів, можна відразу перенаправляти в більш потребує русло. Рідко хто згадує шкільні обіди з радістю. Швидше це був просто черговий привід побеситься, побалуватися і провести час трохи цікавіше, ніж на уроці. Доставка продуктів (Київ) в школи контролюється недостатньо жорстко, а, м'яко кажучи, «економія» на дитячому харчуванні давно стала звичним явищем. Учні середніх і старших класів вважають за краще закуповуватися снеками в найближчому супермаркеті, завдаючи шкоди як мінімум власного здоров'я, крім батьківського гаманця, адже тепер потрібно оплачувати не тільки ігноровані шкільні обіди, які для старших класів державою вже не забезпечуються, але і давати кишенькові гроші, які вживаються на вищезазначені снеки у вигляді чіпсів, горішком, круасанів і так далі. Змінюються норми калоража, необхідного організмам, що ростуть кількості жирів, білком і вуглеводів, але жодна норма не може забезпечити гарячі і смачні обіди в шкільних їдальнях. Якби в школах був доступний замовлення їжі за індивідуальним меню, то, можливо, багато б користувалися цією послугою. Навіть в межах декількох позицій вибрати найсмачнішу - це вже істотно підняло б якість шкільного харчування, адже там, де є попит і пропозиція, там є і конкуренція, яка, в свою чергу, провокує і постачальників і кухарів винаходити кращі страви. Але поки що шкільні їдальні ніяк не вміщають в себе реалії чесного ринку з усіма його перевагами.

Чи можна змінити систему шкільного харчування

Те, що це потрібно - це однозначно, тому що рецептура практично не змінюється з 60-х років минулого століття. Невеликі зміни були внесені двічі - в 80-х і 90-х, але це були всього лише коригування, який не міняє суті того, що відбувається в шкільних їдальнях. Але всерйоз цим, по суті, зайнявся всього один молодий кулінар, в 2017 році виграв грант на зміну шкільного харчування. На його переконання, навіть не змінюючи список регулярно закуповуваних продуктів, можна істотно поліпшити органолептичні властивості пропонованих в меню страв. Все залежить від способу приготування. Але ентузіаст поки що всього один, а шкіл в Україні багато, так що в очікуванні змін на краще можна замовляти доставку обідів в Києві для вашого школяра прямо на цьому сайті. Меню і рецептура шкільних їдальнях створювалася в повоєнний час, так що можна зрозуміти його укладачів - поживність перш за все, а про смакові якості можна подбати пізніше. На даний момент готове вже цілих 60 рецептів, які повністю схвалені і керівництвом країни, і дієтологами, і безпосередніми дегустаторами - дітьми - але поки що невідомо чи перейдуть всі школи на нові страви.

Що ж реально може помінятися в шкільному харчуванні

На щастя, проблемами київських шкіл на даний момент займаються досить активно, і крім інших нововведень, сфера харчування також зміниться на краще. Якщо раніше отруєння в шкільних їдальнях нікого не дивували, то тепер за якістю продуктів стежитимуть ретельніше. Ну а якщо смакові якості їжі теж покращаться, то вже ми не будемо чути про спроби шкільної адміністрації мало не силою нагодувати дітей, щоб не псувати звітність і не пояснювати чому половина шкільного сміття - це незаймані порції зі шкільної їдальні. У будь-якому випадку, поки вирішуються ці питання, ви завжди можете скористатися швидкою доставкою їжі в Києві.