Дров`яні печі - запорука справжнього смаку пирогів

Дров`яні печі - запорука справжнього смаку пирогів
Ми часто згадуємо той факт, що осетинські пироги ми випікаємо саме в дров'яній печі. Але навіщо використовувати такий древній спосіб приготування їжі, якщо зараз існують і духовки, і хлібопічки і мультиварки? Спробуємо розібратися в принципі дії дров'яної печі і або переконатися в тому, що наші пекарі не просто занадто принципово традиційні, або спростувати той факт, що пиріг з печі дійсно чимось відрізняється від його побратима, виготовленого за допомогою сучасних технологій.

Принадність нашого часу в тому, що ми можемо брати з історії людства тільки те, що нам може стати в нагоді отримати якесь особливе задоволення. Наприклад, нам не потрібно носити широкополі капелюхи, щоб уникнути попадання нечистот, що скидаються з вікон - ми носимо їх для краси. Вікна в наших будинках більше не служать єдиним і необхідним джерелом світла і свіжого повітря, а для випікання хліба нам не потрібно взагалі нічого - його ми купуємо в магазині, і різні девайси, в достатку пропоновані магазинами побутової техніки, потрібні лише тим, хто дійсно захоплюється кулінарією. В кінці-кінців, якщо вам захотілося чогось особливого - ви можете просто замовити пироги з доставкою.

Без дров'яної печі осетинських пирогів не шукай

Повертаючись до дров'яної печі, згадаємо, що спочатку навколо печі в самому прямому сенсі слова будувався будинок. Гарна пічка дбала про найважливіші потреби сім'ї. Сон в теплі, сушка одягу, нагрів води і приготування їжі - все це забезпечувала саме складена з каменю і глини і нагодована заздалегідь заготовленими дровами піч. Сьогодні люди в основному для обігріву використовують електрику або газ, гріти воду потрібно хіба що під час регулярних профілактик в умовах відсутності бойлера, ну а доставка їжі додому в Києві дозволяє взагалі не морочитися з приготуванням. Проте, і в сучасних будинках можна зустріти і декоративні каміни і навіть справжні печі, але це скоріше питання естетики, ніж необхідності. Ну а справжні дров'яні печі, які використовуються для приготування їжі зараз використовуються в деяких ресторанах, ну і в нашій мережі пекарень.

Чому пироги з печі такі смачні

Справа в тому, що по-перше сама піч виготовлена ​​виключно з природних матеріалів, відповідно ніякого впливу синтетичних пластмас і тому подібних речей. По-друге, правильно вибрані дрова теж дають свою частину аромату страви. Піч сконструйована таким чином, що подача тепла йде не тільки від самого вогню, але й від нагрітих каменів, які розподіляють тепло по всьому організму всередині печі. Правильна тяга в конструкції не тільки відводить абсолютно всі зайві продукти горіння але і видаляє надмірну вологість.
Температуру в печі можна контролювати, додаючи або прибираючи поліна, а також можна рухати саму страву в печі, зменшуючи або збільшуючи вплив спеки. Перед початком готування піч розтоплюється до максимальної температури, щоб в процесі приготування піч рівномірно віддавала страви тепло. У хорошій печі температура може досягати 450 градусів Цельсія, і при такому рівні спека різні нескладні страви на кшталт піци можна приготувати буквально хвилини за півтори, якщо все зробити правильно. У печі можна попередньо обсмажити шматки м'яса або запіканку, щоб домогтися рум'яної скоринки зверху, зберігаючи соковитість продукту всередині.
Чим нижче опускається температура для приготування, тим більш повітряним і соковитим воно виходить. Наприклад, хліб випікається при температурі до 200 градусів, формуючи корочку в перші хвилини і набираючи ніжності і пишності вже в процесі охолодження печі.

Замовте осетинські пироги в нашій Пироговій та спробуйте пиріг з справжньої дров'яної печі!