Вимірюємо правильно, або не всі ложки однакові

Якщо ви, як і ми, любите не тільки смачно поїсти, але і що-небудь смачно приготувати, то напевно добре знаєте багато сайтів з рецептами, дивіться кулінарні шоу і навіть проводите час, розкопуючи бабусині кулінарні книги з позначками. Але дуже часто кулінари, ще не набили руку в мистецтві, задаються питанням - а скільки ж чого потрібно сипати? Коли пишуть, наприклад, склянку борошна - мається на увазі радянський гранований, або стакан для соку, або якийсь особливий кулінарний сферичний у вакуумі стакан, недоступний простим смертним? І, здавалося б, цю проблему повинні вирішувати кухонні ваги, що дозволяють точно відміряти потрібну кількість грам інгредієнта, але вказівки в грамах даються не скрізь, та й кухонні ваги є в будинку не у кожного. А для випічки, наприклад, правильних осетинських пирогів в Києві, необхідно точно дотримуватися пропорції.

Стакан борошна або чашка борошна - готуємо пироги правильно

Навіть компанії, які випускають кухонне обладнання, не завжди ідеально синхронізують свої вимірювання, що досить дивно, адже Палата Мер і Терезів все ще на місці, але і вона не в змозі допомогти в деяких кулінарних ситуаціях. Звичайним домогосподаркам або експериментаторам доводиться покладатися на авось і удачу, але є кілька порад, які ми можемо вам дати в цій ситуації.
По-перше, спробуйте відтворити один і той же рецепт з різними чашками і ложками в якості вимірювальних судин. Результати можуть бути практично не відрізняються, а можуть дійсно вразити вас тим, наскільки іноді розмір має значення. Розмір чашки, ложки, мірного стаканчика - чого завгодно, що бере участь в приготуванні їжі.

Якщо ж кухонні ваги все-таки є у вашому арсеналі - відмінно! Поставте ваш стакан або чашку на ваги, обнуліть показники і сипте в чашку то, що хочете відміряти. Приділіть трохи часу експериментів, і ви будете вже точно знати скільки грам цукру, борошна, води або масла вміщує ваша ємність. Щільність цих продуктів різниться, і в однаковому обсязі буде різну вагу - про це потрібно пам'ятати. А коли ви втомитеся від прикладної математики на кухні - замовте їжу з доставкою додому та просто насолоджуйтеся результатом роботи професійних кухарів.

Переписуємо рецепти правильно

Якщо ж ви все-таки вирішили розібрати куховарську книгу бабусі, щоб відтворити той самий пиріг, яким вона вас годувала в дитинстві, то краще залучити до цього процесу і саму бабусю, у якої, можливо, були власні уявлення про чашках і ложках як вимірювальних ємностях . Там де в рецепті вказана чайна ложка - бабуся цілком могла взяти кавову, або навпаки столову, так що для нащадків найкраще буде переписати цей рецепт, спираючись на грами і мілілітрів. Як саме це зробити - ми вже підказали вам вище.

В цілому, це стосується абсолютно всіх рецептів домашньої кухні. У ресторанах і пекарнях використовуються технологічні карти, які просто не залишають ні найменшого простору для випадково закралася помилки або непорозуміння. Ми печемо осетинські пироги з відточеним рецептами, і відміряє кількість начинки так, щоб ви ніколи не поскаржилися на прісний смак або недостатня кількість будь-якого інгредієнта. Замовити пироги на будинок у нас це набагато простіше, ніж будь-які кулінарні вишукування на вашій кухні, так що сміливо користуйтеся цим головним Лайфхак. А ще вам посуд після мити не доведеться, що теж не може не радувати.
Зверніть увагу на достаток, яке ми вам пропонуємо. Кожен пиріг дійсно варто того, щоб його спробувати - переконайтеся в цьому на власному досвіді, зателефонувавши нашому менеджеру прямо зараз!