Мрієте випікати осетинські пироги? Ставайте кухарем

Мрієте випікати осетинські пироги? Ставайте кухарем
Будь-яка робота повинна приносити не тільки гроші, але і задоволення. І коли мова йде про професії творчих, які потребують не тільки старанності, а ще й щирої любові до своєї справи, то це саме задоволення людині забезпечене. Якщо ви з нетерпінням чекаєте чергового випуску "Майстер-шефа" не тільки заради того, щоб стежити за долею героїв, а й для отримання знань про процес готування - задумайтеся, можливо вам варто почати кар'єру в кулінарному мистецтві? Звичайно, ця робота не для всіх. І мова йде не тільки про кулінарному таланті, який, при бажанні, можна замінити відточеною майстерністю, а й про низку інших якостей, не менш важливих для цієї професії. Потрібно розуміти, що це дуже енергійна робота. Постійно на ногах, постійно в режимі підвищеної активності. Спекти за день не один осетинський пиріг на замовлення, а пару десятків - таке не кожен витримає навіть чисто фізично. Робота кипить в прямому і переносному сенсі, і основне навантаження припадає на вечірній час, на вихідні і свята, коли люди, що працюють в звичному ритмі п'ятиденки, хочуть відпочити і смачно поїсти. Пройшовши шлях від помічника до шеф-кухаря, ви виявите, що ваші обов'язки доповнилися ще й організаційними моментами, і часто робота проходить в режимі, який передбачає високий рівень стресостійкості.

"Пекельна кухня" або спокійна робота для душі?

Звичайно, не всі кухарі працюють саме в такому стомлює режимі. Ви можете захопитися випіканням красивих тортів і відточувати майстерність ліплення декоративних трояндочок з крему, потихеньку виставляючи в Інстаграмм найбільш вдалі варіанти. Почавши отримувати замовлення на торти або пироги в Києві, ви самі для себе визначаєте обсяг роботи так, щоб вона і задоволення приносила і достатній дохід. Але якщо фантазія вирує і руки сверблять постійно вдосконалюватися і пробувати щось новеньке - ласкаво просимо на професійну кухню. Що приємно - ви зможете отримувати відгуки про свою роботу моментально, і завжди будете знати в який бік рухатися. Безперервне навчання, широке поле можливостей для застосування навичок і власних ідей, і навіть реалізація в якості безпосереднього начальника, який планує всю роботу власного відділу - все це дає професія кухаря. Навіть якщо в якийсь момент ви зрозумієте, що це не для вас, навички залишаться назавжди, і годувати своїх друзів і свою сім'ю стравами ресторанного рівня можна буде хоч кожен день при бажанні.

Готування їжі на замовлення - робота мрії

По-перше, професія кухаря дуже затребувана сьогодні, і завжди буде. Їдять люди незалежно від того, який рік на календарі, яку пору року і яка в країні економічна ситуація. Та й найнятися коком на круїзний лайнер в разі чого завжди можна. Стабільний хороший заробіток для гідних представників професії - теж дуже важливий нюанс. Шеф-кухар - головна людина в ресторані, від якого залежить наскільки задоволеними будуть клієнти і чи будуть вони повертатися, яку ціну можна просити за блюдо, як будуть оцінювати ресторан критики і наскільки успішним в цілому буде заклад. Тому зарплата, достатня для того, щоб кухар не шукав кращої долі, обов'язкове. Свобода польоту творчої думки, винахід фірмових страв - все це важлива і приємна частина професії. Гості рано чи пізно починають приходити саме для того, щоб спробувати любиться їм їжу, і обов'язково розповідають про це своїм друзям і знайомим. Ми завжди пам'ятаємо про це, і тому запровадили в наше меню унікальні рецепти пирогів з доставкою додому.