М`ясні Лайфхаки для вашої кухні

Багато людей просто не можуть уявити своє життя без регулярного вживання м'яса. Це цілком відповідає нашій природі, адже людина - істота всеїдна. Крім купи необхідних цеглинок, які наш організм бере з м'яса і використовує для будівництва самого себе улюбленого, м'ясо відрізняється дуже необхідним будівельним матеріалом нашого гарного настрою - прекрасний смак і апетитним ароматом. Наші м'ясні пироги на замовлення користуються великою популярністю у наших клієнтів, так що ми знаємо про що говоримо.

Смачний бульйон з недорогого м'яса

Але на всіх іноді сходить муза кулінарного мистецтва, і в такі моменти хочеться приготувати щось своїми руками. І м'ясо - універсальний в цьому сенсі продукт, адже використовується він в незліченну безліч страв. Починається процес завжди з вибору того шматка, який в підсумку стане основою сьогоднішнього кулінарного шедевра. І часто можна обманутися помилкова думка, що дорожче значить краще. Але якщо витратити шматок найніжнішої вирізки, відварити його з метою отримання бульйону, це зіпсує ваш настрій двічі - в момент зняття проби з бульйону і в момент усвідомлення того, що на цю прісну воду ви витратили купу грошей. Спробувавши виварений несмачний шматок м'ясного філе, ви остаточно розчаруєтеся в спробі створити наваристий супчик. Але ж потрібно було зробити всього один вірний крок - вибрати для супу шматок м'яса на кісточці, який і дасть в результаті потрібний результат у вигляді міцного бульйону. Ну а шматки м'яса без кістки краще залишити для приготування осетинських пирогів, замовити які можна і без зайвих походів в магазин.

Розібравшись з супом, прийшов час зробити кілька порцій хорошого смаженого м'яса, від якого при здоровому глузді не відмовиться жоден любитель смачно поїсти. І тут ви можете зіткнутися з думкою, що порізавши шматок м'яса на дрібні шматочки, ви допоможете м'яса обсмажити правильно, запечатав все соки всередині. Але насправді розміри шматочків вам повинен диктувати або розмір сковорідки, або ваші особисті переваги - при правильній обсмажуванні скоринка вийде в будь-якому випадку, а довести м'ясо до готовності можна і в духовці вже після того, як поверхня кожного шматочка дійде до потрібної кондиції. Ну а якщо у вас є справжня дров'яна піч, то в ній можна провести і первісну швидку обсмажування, і подальше ловлення в рівномірному теплі грубки. Ми, наприклад, готуємо наші осетинські пироги на замовлення саме в такій печі, і смак м'ясної начинки виходить просто дивовижним.

Рівні котлетки - сита сім'я

Наступна порада це навіть не хитрість, а скоріше банальність, якої, проте, багато хто чомусь нехтують. Котлетки, тюфтельки і інші м'ясні вироби ручної ліпки повинні бути однаковими за розміром. Часто виходить так, що формування ідеального розміру відбувається безпосередньо в процесі приготування, і деякі котлети можуть залишитися сируватими всередині, а інші - надмірно зажареними. Кулінарія - це мистецтво, але трохи наукового підходу не завадить. Спробуйте з самого початку розділити фарш на дві, потім на чотири частини, а вже кожну з них ділите на рівномірні шматочки, і яких і будете катати котлетки. Цей очевидний, але з незрозумілих причин часто ігнорований, спосіб дозволить вам зробити порцію ідеальних котлет.

Якщо ви коли-небудь цікавилися осетинськими пирогами, то напевно помічали, що будь-який рецепт містить в собі вказівки по розділенню замішаного тіста на певну кількість рівних частин. Найчастіше на три, так як саме три осетинських пирога є символічним числом. У нас є спеціальна пропозиція - наше комбо-меню, що дозволяє вам спробувати три різних смачних начинки одночасно, при цьому отримавши знижку на пироги!