Чи потрібен цукор в несолодких блюдах і навіщо смажити томатну пасту

Чи потрібен цукор в несолодких блюдах і навіщо смажити томатну пасту
Продовжуючи серію постів про невичерпну тему кулінарних Лайфхаків, сьогодні торкнемося цікавої теми, а саме використання цукру в несолодких блюдах. Ми не будемо вам сьогодні пропонувати будь-які абсолютно дикі для більшості людей поєднання, але сподіваємося що ви зможете розкрити для себе деякі звичні страви по-новому за допомогою такої простої і звичної речі, як цукор. А якщо вам раптом захочеться солоденького в процесі читання - замовте солодкий осетинський пиріг з доставкою.

Цукор потрібен не тільки в солодких начинках для осетинських пирогів

Кулінарне мистецтво - це багато в чому чиста хімія, яку всі успішно забувають після проходження шкільного курсу і потім відновлюють крупиці знання шляхом проб і помилок. Наприклад, процес смаження м'яса, а саме виникнення тієї самої апетитної хрусткої скоринки це справжнісінька карамелізація в результаті реакції амінокислот і цукру під впливом високих температур. Якщо ж перед тим, як опустити стейк на сковорідку, додати в приправи трохи цукру і гарненько обваляти в них шматок м'яса, скоринка вийде ще більш яскравою і ароматною. У той же час, цукор розм'якшує м'ясо, так що буде не зайвим змастити стейк цукровим сиропом або ж соусом на зразок терияки.
В улюбленому осінньому занятті домогосподарок, а саме засолюванні овочів на зиму, також знайдеться місце солодкого розсипчастого продукту. Додаючи в розсіл цукор разом в звичними травами і спеціями, можна домогтися набагато більш збалансованого смаку звичних хрустких огірочків чи ніжних маринованих помідорів. Відкриваючи таку банку в холодний зимовий день, ви відчуєте особливий аромат і ваші соління знайдуть новий виток популярності у ваших близьких.

Підсилюємо природний смак продуктів

Овочі самі по собі містять цукор, який забезпечує їм яскравий смак. Адже цукор це не тільки підсолоджувач для чаю або обов'язковий елемент кондитерських виробів, а ще й прекрасний підсилювач смаку, який не поступається солі в цьому процесі. Але якщо додати ще трохи цукру в овочеве рагу, то овочі придбають красивий апетитний блиск і розкриють всі свої смакові властивості ще яскравіше, ніж зазвичай. До речі кажучи, у нас є чудові пироги з овочами, і ви можете замовити доставку їжі в офіс, щоб і на роботі не доводилося нудьгувати по смачній їжі.
Всі знайомі з таким поняттям, як цукрова глазур, але воно невідривно пов'язане саме з тортами, солодкої випічкою та іншими десертами. Але покривати глазур'ю можна не тільки солодощі! Запікаючи в духовці м'ясний рулет або ніжну рибку з овочами, спробуйте акуратно обмазати їх глазур'ю за допомогою кулінарного пензлика безпосередньо перед тим, як остаточно вимкнути духовку і дати страві дійти в процесі охолодження. Не бійтеся запізнитися - цукрова глазур схоплюється практично моментально, а ось якщо перетримати її в духовці, можна отримати неприємний сюрприз у вигляді горілої неприємно пахне кірки на вашому виробі.
Отже, якщо ви вже підсолодили все, що приготували і хочете трохи розбавити отриманий результат томатною пастою, яка є набагато більш звичною заправкою до основних страв, візьміть на замітку ще один нюанс. Томатна паста часто володіє підвищеною кислотністю, і навіть у любителів її смаку може викликати не найприємніші відчуття, особливо, якщо підвищеній кислотності вам і так вистачає у власному шлунку. Ні, ми не будемо пропонувати вам і туди додавати цукор, хоча багато домашні кулінари надходять і так з цим продуктом. У томатній пасті і так міститься солодкість, і розкрити її дуже просто - обсмажте її на сковорідці з краплею олії. Таким чином паста прогріється і стане набагато ніжніше.
Читайте наш блог, замовляйте осетинські пироги з вашими улюбленими начинками і залишайте свої відгуки.
Бажаємо вам вдалих кулінарних експериментів і смачного!