Про харчування

Про харчування
Як відомо людина може прожити без їжі 70 днів, без води – 7. Наше здоров’я напряму залежить від  того, чим ми харчуємось, як довго спимо та який спосіб життя ведемо. Усі знають, що найважливішу роль в здоров'я людини грає правильне харчування. Але багато думають, що здорове або правильне харчування це дієти. Що не можна їсти майже нічого. Але це не так.
   
Здорове харчування – харчування, яке забезпечує наш організм усіма необхідними речовинами – білками, жирами, вітамінами, вуглеводами та мікро мінералами.  Є такий вислів, нібито організм сам знає чого йому не вистачає. Але це теж не так. Про організм треба піклувалися. І якщо ви не використовуєте в їжі жодні  фрукти та овочі, і при цьому гарно себе почуваєте, це зовсім не означає, що в організмі достатньо вітамінів.
     
Ще один фактор здорового харчування – це вік. Адже те, що корисно дитині, може нашкодити літній людині. Не має рецепту правильного харчування одразу для всіх. Якщо для дітей треба уділяти велику увагу вітамінам, які потрібні для нормального розвитку організму в цілому. То літнім людям треба пильно стежити за своїми вподобаннями. Адже така улюблена їжа, як, наприклад, смажена картопля, з часом засвоюється набагато гірше.
    
Але питання залишається. Який саме спосіб харчування вважати правильним? Адже майже кожен день з’являються все нові і нові думки с приводу цього, нові програми. Хтось запевнює, що треба повністю відмовитись від м’яса, інші кажуть, що шлях до здоров’я проходить через сироїдіння. Інші складають комплекси с продуктів, які дозволяють людині досягнути харчової гармонії.  Але у будь якому випадку обмеження у їжі потрібно бути, але все в розумних межах.
    
Правильне харчування полягає не у підрахуванні калорій та жорстких дієтах, а в забезпечені організму необхідними для нього продуктами: м’ясом, злаками, овочами та фруктами. Підібрати свій раціон дуже важко, але ще важче йому слідувати. Але якщо притримуватись основних правил здорового харчування, і не тиждень на рік, а постійно, то вам можна буде забути про проблеми зі шкірою, волоссям, нігтями та здоров’ям в цілому. 
Що потрібно зробити в першу чергу всім?
  1. Назавжди забутьте про фаст-фуд та намагайтеся мінімізувати вживання солодкого.
  2. Вживайте якомога більше овочів та фруктів, але враховуйте сезон. Адже зимові овочі, які вирощувались в теплицях або привезли с закордону, мають обробку хімікатами для тривалого збереження. Такі овочі не тільки не мають користі але є власниками нітратів та хімікатів. 
  3. Обмежте вживання рафінованої продукції: цукру, олії, білого рису.
  4. Пийте багато води. Чай, кава та соки воду не замінять. Газовані напої заборонені зовсім.
  5. Пам’ятайте про  білкову їжу: м'ясо, риба, кальмари, горіхи, гриби.
Наведення обмеження зовсім не означають, що більше взагалі нічого не можна їсти. Можна і дуже багато. В харчуванні теж важливе ваше задоволення від їжі. І ми точно знаємо яка страва це задоволення принесе. Пироги в «ТРИ ПИРОГИ» саме такі. Ми використовуємо корисні продукти при приготуванні наших страв. Замовляйте доставку по м. Києву та насолоджуйтесь неперевершеним смаком справжніх осетинських пирогів.