Осетинський сир

Справжній сир, який має давнє походження
Колись Осетія була єдиною державою. На сьогодні вона розсипалась на декілька частин і Осетією стали називати регіон центрального Кавказу, але осетини зуміли зберегти її традиції, до числа яких входить і осетинський сир. Його також називають цихтом і він дуже цінується у наш час, адже є кулінарним надбанням цілого народу. Цихт, як і багато років тому, досі є домашнім сиром. Він надзвичайно високо цінується осетинами, адже має безліч переваг.
Користь
До їх числа входять приємний смак, велика кількість корисних речовин та мікроелементів й висока поживна цінність, що і досі грає велику роль. Звичайно, осетини досі пишаються своїм сиром і виготовляють його вдома за старовинними рецептами, які часто передаються з покоління у покоління. Рідко який обід представників цього народу обходиться без справжнього осетинського сиру. На справді, більш поширена його назва сулугуні. Якщо Ви хочете спробувати справжній сир осетинів, Ви можете замовити осетинський пиріг із сиром в пироговій "ТРИ ПИРОГИ", у якій ми власноруч виготовляємо осетинський сир.
Дещо про приготування
Так як же готують цей чудовий сир? Кожна родина має свою варіацію рецепта, свої варіанти та пропорції, але загалом загальний рецепт приблизно однаковий. Для приготування брали молоко корів, кіз та овець. Здавна використовувався такий рецепт. Спочатку нагрівалось молоко, але не кип'ятилось. Далі до молока додавали сироватку, яку настоювали обов'язково на натуральних тваринних ферментах. У якості таких ферментів зазвичай використовували сичугу. Далі цій суміші давали відпочити у темному місці протягом 40-60 хвилин. Дуже важливо було контролювати процес, адже без цього майбутній сир не мав би притаманного справжньому осетинському сирові аромату та автентичного смаку. Після відстоювання і звертання, суміш віджимали, видаляючи зайву сироватку. Далі сир розміщували в спеціальні форми, де й відбувався остаточний процес дозрівання продукту. Оскільки осетини були гірським народом, сир і його поживна цінність відігравали практично життєво важливу роль, адже необхідно було не дати молоку зіпсуватись та прогодуватись. Саме тому і був створений спосіб виготовлення справжнього осетинського сиру.
Спробуйте в «ТРИ ПИРОГИ», у нас справжній сир
Де ж зараз ми можемо спробувати осетинський сир? Це питання складне, адже в Україні виготовлення цього сиру не розповсюджене. Але в нашій пекарні Ви можете спробувати осетинський пиріг, у складні якого є справжній сир, який ми виготовляємо самі. Ви можете замовити доставку осетинських пирогів з пирогової "ТРИ ПИРОГИ", у нас є смачні пироги, для любителів сиру спеціальна пропозиція - пиріг "Чотири сири", у складі якого є осетинський сир. Доставка пирогів безкоштовна по Києву при замовленні від 250 гривень, Ви можете замовити їжу додому чи в офіс у пироговій "ТРИ ПИРОГИ" і будете задоволені, адже ми доставляємо осетинські пироги швидко та привозимо їх гарячими.