Корисна зелень

Для нормального функціонування організму нам потрібно споживати вітаміни та мінерали. Значна кількість поживних речовин міститься в молочних продуктах, овочах, фруктах та зелені. Бажано надавати перевагу сезонним овочам та фруктам, ну з цим все зрозуміло, а от щодо зелені, то тут складніше, адже вона повинна бути на вашому столі в будь-яку пору року і бажано щоб вона була різноманітною. Тому можна потурбуватися завчасно і заморозити її ще влітку. Ще один, дуже популярний на сьогодні, варіант – це вирощувати її круглий рік у спеціальних ємкостях, лотках чи горщиках. Ви можете з легкістю зберігати їх на балконі або навіть на підвіконні, на кухні. Такий метод отримав назву «мікрогрін». Ви вирощуєте різні види зелені невеликого розміру самостійно і тим самим забезпечуєте себе вітамінами протягом всього року. Ваші страви будуть також не лише корисними, а й прекрасно виглядатимуть, адже саме зелений колір надає акцент будь-якій їжі. В такий спосіб ви можете забезпечити себе зеленою цибулькою, кропчиком, базиліком, м’ятою, петрушкою та кінзою. Саме про останні два види ми поговоримо сьогодні.

Петрушка та кінза

Ці дві рослини відносяться до сімейств зонтичних і дуже схожі між собою. Вони мають однаковий колір і схожу форму листочків, а от запах у них різний. Для кінзи характерний більш специфічний запах, який не всім подобається. Використовують їх в основному в кулінарії в якості спецій, петрушку також – для презентації блюд. Витяжка ж з коріандру часто застосовується господинями під час консервації. Обидві рослини не просто покращують смак страви, але й мають антибактеріальні та протизапальні властивості. Також вони знайшли застосування і в медицині. Петрушка входить до складу препаратів, які виводять солі з організму, а також для лікування захворювань печінки та нирок. Кінза ж має заспокійливі властивості та використовується при лікування гастриту, хвороб ШКТ та кон’юктивіту.  
Хоча петрушка і кінза мають дещо різний хімічний склад, особливо в пропорціях, вони не поступаються одна одній у своїх корисних властивостях. Петрушка більш калорійна і в ній знаходиться більше жирів та білка, кінза ж на сто грам має всього 23 калорії і містить в своєму складі велику кількість води. Все ж обидві рослини є справжнім джерелом калію, кальцію та магнію. 

Зелень в наших пирогах

Споживаючи достатню кількість зелені на день ви забудете, що таке застуда та авітаміноз. Адже саме зелень володіє імуномодулюючими властивостями, а також добре засвоюється організмом. До того ж, як ви вже переконалися, її легко вирощувати у власній квартирі. Наші осетинські пироги також містять в своїй начинці різного роду зелень. Ми турбуємося про ваше здоров’я, тому використовуємо лише якісну та свіжу зелень. Замовляючи наші сирні пироги, ви можете бути певні, що отримаєте високоякісний продукт лише з натуральними складниками. І хоча майже всі наші смачні пироги містять в собі кріп, петрушку, шпинат та ін., не хвилюйтесь там всього в міру і виступають вони в ролі спецій та підкреслюють смак свіжої випічки.