Терміни зберігання готових страв у холодильнику

Щоб не стати випадковою жертвою банального харчового отруєння, потрібно розуміти не тільки ступінь свіжості сирих продуктів, але і те, скільки може зберігатися ту чи іншу страву в холодильнику. Не завжди є час на підготовку, і частіше за все ця проблема вирішується дуже просто - замовлення готової їжі додому. Але в житті трапляються різні ситуації, і краще розуміти що відбувається за зачиненими дверима холодильника з заготовленими на потім стравами. З одного боку розпізнати дійсно зіпсувався продукт просто - процеси бродіння і гниття хоч і сповільнюються при низьких температурах, але все одно відбуваються, і надають їжі неапетитний запах і навіть вид, не кажучи вже про смак. З морозилкою простіше - навіть готовий борщ в судочку може зберігатися в морозильній камері мінімум тиждень без істотної втрати поживних і смакових якостей, але заготівля таких порцій вимагає часу і судочками, а поставити каструлю в холодильник набагато простіше. За встановленим санітарним нормам протягом доби ви можете спокійно зберігати готову їжу при температурі до +5 градусів Цельсія. При це для смаженого м'яса ці терміни вже подвоюються і досягають 48 годин, а ось тістечка з кремом краще з'їдати протягом шести годин. Якщо ж ви звикли забігати в кулінарний відділ супермаркету, то врахуйте, що терміни зберігання не завжди дотримуються в таких місцях, і заробити харчове отруєння набагато простіше, ніж може здатися. Кращий варіант готової їжі - свіжі пироги з доставкою, які ми готуємо для вас швидко і з найякісніших продуктів.

Чому наші пироги завжди свіжі

Один з найважливіших принципів нашого бізнесу - використання тільки перевірених інгредієнтів. Ми випікаємо десятки і десятки пирогів за день, кожен готується на замовлення і доставляється якомога швидше, щоб не розгубити тепло дров'яної печі. Інгредієнти у нас не зберігаються цілодобово як мінімум тому, що розходяться дуже швидко, і наші постачальники завжди вчасно заповнюють наші запаси. Незважаючи на те, що осетинські пироги можуть зберігатися в холодильнику, ви можете бути впевнені, що ми годуємо вас тільки свежевипеченною продукцією, а начинка зроблена зі свіжого м'яса і овочів. Якщо ж з якоїсь причини у вас залишилося кілька шматочків - сміливо ставте їх в холодильник і залишайте до завтра. У наших пирогах немає ніяких швидкопсувних інгредієнтів. Між іншим, міф про те, що в холодильник не можна ставити теплу або гарячу їжу вже давно відійшов в минуле. Старі холодильники вимагали регулярної розморожування і особливих правил експлуатації, щоб уникнути некрасивих і незручних крижаних скульптур усередині холодильної камери. Сучасні ж холодильники спокійно охолоджують їжу навіть з температури в 50-60 градусів. Більш того - саме таким чином їжа залишається більш свіжої, тому що мікроби не встигнуть почати активно розмножуватися, що відбувається при температурі близько 35 градусів, якщо залишити блюдо на столі, побоявшись зіпсувати холодильник.

Як найкраще зберегти залишки новорічного столу

Навіть якщо ви, як сучасна людина, що не вбиваєте два дні на підготовку до свята, зачинившись на кухні, а використовуєте різні сервіси доставки їжі додому в Києві - хоча б трохи традиційного олів'є і подібних майонезних салатів так чи інакше з'являться на вашому столі. Ну і традиційне доїдання смакоти 1-3 січня ще ніхто не відміняв. Якщо ви готуєте салати самі, то заправляйте їх майонезом порційно, перед безпосередньою подачею на стіл. Придбавши таку корисну звичку, ви дуже забудете подкісшій смак холодного первоянварского салату. Будь-які інші страви упакуйте в харчову плівку і - знову ж таки - не соромтеся відправляти їх в холодильник в ще теплому вигляді. Нарізки з ковбаси і сиру накрийте пергаментним папером, а залишки шампанського прикрийте хоча б імпровізованій пробкою.