Тісто VS начинка

Що головне у випічці? Дехто відразу відповість, що тісто, а хтось віддасть перевагу його вмісту. Звичайно, є люди для яких апетитне хрустке тісто є у пріоритеті, коли йдеться про випічку, а для декого головне наповнювання пирога та ще й щоб було побільше. Ми ж пропонуємо вам осетинські пироги, в яких гармонійно поєднується і перше і друге, і вони можуть задовольнити смаки найвибагливішого гурмана. А ви знаєте, що пироги не відразу випікалися з начинкою?

Пиріг у ролі тарілки або все геніальне – просто!

Випікати цю страву придумали давні єгиптяни і, що цікаво, ці пироги не були тими пирогами, які ми звикли зараз їсти, а виконували вони роль тарілок. Вони насипали в них їжу або використовували як місце для її зберігання. Природно, вміст такого посуду з’їдався, а саме тісто йшло в смітник. Але ж, як ми знаємо, усі винаходи на кухні, особливо нові рецепти, це своєрідна випадковість, яка з часом перетворюється на неймовірний смаколик на всі часи. Згадайте хоча б салат Олів’є, названий в честь свого автора. Французький кухар, котрий працював на той час в Росії та славився чудовими стравами,  що часто подавалися з оригінальним соусом, майонезом, просто змішав усі інгредієнти, котрі були в нього під рукою, щоб догодити вибагливому поміщику. Так і був створений салат, який і досі є окрасою будь-якого столу. Певна річ, мало хто зараз дотримується його оригінальної рецептури, та й була вона далеко не така як зараз, але факт залишається фактом.
Так само, випадково, було створене таке смачне, повітряне і навіть невагоме листкове тісто. У кінці 17-го століття, Клавдій Геле, учень одного відомого кондитера, просто хотів спекти спеціальний дієтичний хліб для свого батька, але замішуючи тісто, забув покласти до нього шматочок масла, тому додав його до вже готового замісу. Яким же було його здивування, коли в кінцевому результаті він отримав виріб, який мав кілька слоїв тіста. І хоча повар зберігав рецепт свого творіння у великому секреті, все ж таки людям довелося вивідати його таємницю.
Тож з часом і пиріг, котрий спочатку використовувався лише в якості посуду, хтось здогадався запекти вже з начинкою. Спочатку ця випічка мала лише круглу форму, а вже пізніше її вид почав змінюватися і зараз налічує кілька десятків варіантів: від маленьких розтягаїв до прямокутних пирогів. Спочатку пироги начиняли фруктами, а вже потім почали експериментувати та класти в нього і овочі, і м'ясо, і рибу.

Ідеальний тандем тіста та начинки 

Кожен народ має свій власний рецепт цієї страви. Українці звикли готувати відкриті або закриті, круглі чи прямокутні пироги, а в якості начинки використовувати капусту, гриби, сир, м'ясо, повидло та ін. Наша пекарня Три пироги пропонує спробувати дивовижні сирні пироги з різними начинками. Це можуть бути як м’ясні пироги так і вегетаріанські або ж солодкі. Який би ви не обрали, ви в будь-якому випадку залишитися задоволеним.
Якщо ви живите або гостюєте в столиці, то вам більше не доведеться вбивати у пошуковику запит де смачно поїсти чи де купити осетинські пироги київ, адже сайт нашої пирогової обов’язково зостанеться у ваших вкладках. І знаєте чому? Тому що ви ще не раз захочете поласувати нашою випічкою, в якій ідеально поєднується і тісто і наповнювання. До того ж, ми пропонуємо чудові знижки іменинникам на пироги нашого виробництва. Так що вам не доведеться хвилюватися про те, чим пригощати своїх гостей чи колег по роботі.