Вся правда про шпинат

Чому цей листовий овоч так цінується?
- Листя шпинату містять джерело водо- і жиророзчинних вітамінів: С - піднімає імунітет, стимулює роботу мозку, Н - контролює цукор в крові, А - відновлює зір, зупиняє старіння організму, Е - прискорює регенерацію клітин, повертає шкірі пружність, К - зміцнює кістки, група В - відновлюють м'язи, що цінується спортсменами, покращує роботу серця, контролює нормальну роботу репродуктивної функції.
- Калій прибирає набряки і сприяє зменшенню целюліту.
- Містить в собі багато йоду, що важливо для нашого регіону, тому перешкоджає розвитку захворювань щитовидної залози.
- У листі багато заліза, калію, марганцю.
- За великий вміст білка шпинат люблять люди, які ведуть активний спосіб життя і займаються інтенсивними тренуваннями.
- Шпинат має канцерогенні властивості, уповільнює ріст пухлин, його рекомендують їсти при променевої хвороби.
- Зміст великої кількості клітковини, сприяє роботі кишечника, очищаючи його і нормалізуючи перистальтику. Дуже корисна властивість для людей, що сидять на дієті.
- Уповільнює процеси старіння нервової системи.
- Велика кількість рослинних волокон перешкоджає хорошому засвоєнню жирів.
- Входить до складу шпинату, мідь захищає шкіру від впливу ультрафіолету, що дуже актуально для людей багато часу проводять на свіжому повітрі.
- Шпинат рекомендують їсти при хворобах серцево-судинної системи, цукровому діабеті, нервових розладах, виснаженні, захворюваннях шлунка і кишечника.
- Корисний для хворих в період реабілітації, знижує рівень цукру в крові.
- Лютеїн, також міститься в його листі, профилактирует захворювання очей.
- У любителів шпинату здорові і міцні зуби, нігті, пишне волосся, здорова підтягнута шкіра з мінімальною кількістю зморшок.
- Покращує розумову працездатність, дарує спокійний і міцний сон.
Використання шпинату в кулінарії
У Пироговій «Три пироги» використовується тільки свіже листя шпинату. Цей продукт унікальний тим, що при термообробці його корисні властивості не пропадають.
Пора експериментувати
Якщо ви ще не додали в свій раціон шпинат - радимо вам почати знайомство з осетинських пирогів з сулугуні та шпинатом. Незвичайно ніжне і тоненьке тісто практично не буде перебивати смак шпинату з натуральним сиром. Ця страва чудово підійде, якщо ви прихильник вегетаріанства або дотримуєтеся посту, а також для людей із зайвою вагою. Регулярно додаючи в їжу шпинат ви забудете, що таке втома, стрес або безсоння.
Шпинат низькокалорійний продукт, тому підходить людям із зайвою вагою, або тим, хто стежить за своєю фігурою. У 100 грамах свіжого або вареного шпинату всього 23ккал на 100 грам.
Шпинат корисно їсти вагітним і маленьким дітям, адже він прекрасно засвоюється, позбавлений смаку і містить багато корисних для організму речовин.
Страви зі шпинатом не зберігається, тому ми пропонуємо вам замовити осетинські пироги, які вам доставлять в будь-яку точку міста Києва.