Харчова алергія: від чого буває і що з нею робити

Алергія - досить неприємна штука. Йде людина по парку, дихає весняним повітрям, і раптом починає чхати, червоніти, а то і задихатися - це не різкий напад застуди, швидше за все причиною дискомфорту стала якась невчасно проклюнулися травичка, яку організм сприймає як загарбника, якого необхідно терміново видалити з організму будь-яким доступним способом. З їжею те ж саме - навіть самі нешкідливі компоненти можуть спровокувати алергічну реакцію. Окремо йде харчова несприйнятливість, коли організм окремої людини реагує на продукт, який в цілому не є алергеном для більшості. Найчастіше ці реакції спостерігаються в дитинстві, і багато хто з них цілком можна "перерости". Алергія - це найчастіше відповідь імунітету на подразник. Реакція йде на чужорідні протеїни - білки, простіше кажучи. Помилково приймаючи рослинний або тваринний білок за шкідливий організм, іммунінет починає свою боротьбу, яка проявляється в висипки, роздратуванні носоглотки і так далі. Якщо ви знаєте, що ви, або ваша дитина подверждено подібним неприємностям, то напевно звикли ретельно вибирати раціон. Далі ми розглянемо, чи є в нашому меню такі осетинські пироги, які ви можете вживати без побоювання.

Які начинки можуть провокувати алергію

Найчастіше реакцію дають цитрусові і певні види ягід. Причому в цьому контексті помідори ми теж відносимо до ягодам, так що з подібними начинками краще бути обережними годуючим мамам, щоб не спровокувати висип і коліки у грудничка. Один з рідкісних видів алергії це реакція на пшеничне борошно. Але виявити її не так просто, тому що проявляється вона лише в разі вживання великої кількості борошняних виробів, а в готельних випадках - тільки при поєднанні з фізичним навантаженням. Так як в наших осетинських пирогах на замовлення тесту міститься менше 30%, ми можемо не розглядати цей вид реакції, а зосередимося на начинках. Молоко і яйця взагалі не використовуються в наших рецептах, так що тут ви теж можете бути спокійні. Кращий вибір для алергіка - пироги з куркою та індичкою. Цей вид м'яса має безліч корисних властивостей, при цьому не будучи алергеном. Якщо ви любите їжу на замовлення в Києві, але боїтеся реакції на компоненти суші або соусу в бургери - вибирайте продукцію нашої Пирогова. Також зверніть увагу на те, що ми іпользуем в основному осетинський сир, який не готується на сто відсотків з коров'ячого молока - найчастіше це козяче і овече, які також не викликають реакцію навіть у маенькіх дітей.

Які страви краще не давати дітям

Алергія - складний багатокомпонентний процес, і потрібно пам'ятати, що одна тільки генетична схильність не є ключовим фактором виникнення реакції. Оточення і спосіб життя багато в чому допомагають або купірувати алергічні прояви, або навпаки - дозволяють рацветать їм буйним цвітом. Не варто намагатися захистити себе і дитину від усього на світі. Алергія - це збій імунної відповіді, а імунітет не може розвиватися правильно в "тепличних" умовах. Організм людини повинен в помірних порціях стикатися з алергенами, мікробами, бактеріями - всім, що так чи інакше ми зустрічаємо на вулиці і навіть вдома. Спробуйте замовити пиріг з нейтральною начинкою на зразок тієї ж курки або індички, і спокійно насолоджуйтеся смачною гарячою їжею з доставкою. Спробуйте маленький шматочок ягідного пирога, поекспериментуйте з різними сирами - дозвольте вашому організму розкуштувати різні продукти і виробити правильну реакцію на різні компоненти.
Радуйте себе і свою сім'ю смачною і здоровою їжею!