Тісто - винахід стародавній і смачний

Випічку люблять усі. А ті, хто кажуть, що не люблять - просто соромляться. Різні види хлібобулочних виробів відомі людству набагато довше, ніж ви можете собі уявити. Археологи змогли докопатися до древніх єгиптян, які за 4-5 тисяч років до Нашої Ери вже вміли поводитися з дріжджами і кислим тістом. "Хліб всьому голова", хліб священний і бере участь у багатьох обрядах самих різних народів світу навіть сьогодні, коли багато традицій вже забулися. Дріжджове тісто найімовірніше було винайдено випадково, як і багато знакові речі в нашому житті. Наприклад, пеніцилін був відкритий, коли спори цвілі в незібраної лабораторії вбили зразки вірусу. Ідея мікрохвильовки "народилася", коли, працюючи з приладом, що випускає радіосигнали, інженер помітив розплавлену шоколадку. Ось і з дріжджовим тістом судячи з усього, сталося приблизно те ж саме. Який-небудь працьовитий єгиптянин варив пиво і не догледів, як пивні дріжджі потрапили, що лежали поруч потрапили в борошняну заготовку під прісні коржі. Здивувавшись вийшла реакція, і про всяк випадок помолившись відразу всім богам єгипетського пантеону, він продовжував проводити вже більш цілеспрямовані експерименти, в результаті яких ми маємо купу смачних рецептів з використанням дріжджового тіста.

Зробіть замовлення пирогів додому прямо зараз, поки читаєте цю статтю, і вже скоро зможете насолодитися одним з вищезазначених виробів!

Дріжджові грибки - дуже ненажерливі тварюки, і улюблені їх ласощі - цукор. Вони знаходять його по всіх усюдах, і в процесі поїдання закономірно залишають продукти переробки, але в їхньому випадку це дуже навіть приємний спирт і нешкідливий вуглекислий газ, який піднімає тісто і робить його пухким, забезпечуючи ті тисячі бульбашок, які і роблять тісто пишним і м'яким.

Судячи з настінним фрескам, стародавні єгиптяни настільки захопилися процесом творення хліба, що винайшли і активно використовували більше 40 рецептів хліба з дріжджового тіста. Ну а ми в нашій пекарні задовольняємося лише одним, зате він ідеально підходить до будь-якої начинці з багатьох, наявних у нас в арсеналі. Їжа на замовлення з нашої пекарні - те, що вам зараз потрібно!

Варіанти заквасок для дріжджового тіста

Насправді знайти дріжджовий грибок нескладно. Він утворюється в кислому середовищі, яку можна збагнути буквально з чого завгодно - підійде і кисле молоко, і пиво, і висівки. Що цікаво, не всі народи світу знали про цю особливість, і наші з вами слов'янські предки зберігали шматочок тісту, що залишився від останнього замісу, і вже з нього розводили нову порцію дріжджів.

У нас в пекарні все набагато простіше - ми користуємося всіма доступними сучасними досягненнями, поки вони дозволяють зберігати наші пироги повністю натуральними, без шкідливих синтетичних домішок. Спробуйте зателефонувати нам прямо зараз і замовити пироги з доставкою додому - вам обов'язково сподобається наше м'яке і ніжне дріжджове тісто!
Що цікаво, багато північні країни не знали дріжджового тіста аж до двадцятого століття, і їли виключно коржі зі звичайного прісного тіста. Швидше за все, у них просто ні разу не стався казус з дріжджами, які потрапили в тісто, або ж опара вважалася чимось поганим і неправильним, але факт залишається фактом.
До речі, зернові культури далеко не завжди були основою для борошна. Перше борошно стародавні люди робили з перетертих жолудів і горіхів, про що свідчать знахідки археологів. Горіхи взагалі прекрасний і універсальний продукт, але, як виявилося, з нього можна ще й пекти хліб.
Читайте наш блог, оформляйте замовлення і обов'язково залишайте свої відгуки!